Om mig

I ledarskap pågår en fascinerande dans mellan teori och praktik. För att leda dig själv och andra behöver du båda. För att vara en ledare – mer än en chef – behöver du välja vad du tror på och leva med integritet. När omständigheterna förändras får du lov att välja igen. På nytt och på nytt.

 

Din ledarskapsstil är en del av den person du är. En del drag kan utvecklas, man kan alltid korrigera sitt beteende, många saker är en del av din personlighet och därför de mest naturliga sätten för dig att agera. Genom analysen Narrative Big Five tittar vi på dessa personlighetsdrag först, och kommer tillbaka till dem under processen.

 

Sedan har vi ledarens skicklighet. Ju fler redskap du kan välja mellan, desto bättre möjligheter har du att hitta sätt att leda dig själv och andra i ditt team. Alla prestationer föds i relationer mellan människor. Det är där ledaren gör sin magi.

 

Så ser jag på ledarskap.

 

Under 35 års tid jobbade jag i mediebranschen i Helsingfors, började som journalist och slutade som VD för en mediekoncern. Jag jobbade i ett halvdussin styrelser. Under mina 20 år som chef deltog jag, ensam eller tillsammans med mina medarbetare, i olika ledarskapsutbildningar nästan varje år.

 

2016 vände jag in på en ny väg och utbildade mig till existentiell coach i Stockholm och började bygga mitt eget företag. Tack vare en internationell coachingutbildning kunde jag erhålla ICF-certifikat.

 

Jag dansar mellan många års praktik och en ständigt växande teoretisk kunskap. Det är roligt. Det är kreativt samarbete som gör skillnad.

 

Ser fram emot att träffas.

Utbildning och erfarenhet

Certifierad ACC-coach (2021), International Coaching Federation.

 

Certifierad existentiell coach (2018) efter studier i Stockholm enligt kursplan fastställd av Existentiellt Forum.

 

Vd och ansvarig utgivare på KSF Media (2014-2016).

 

Vd för Schildts & Söderströms (2012-2014).

 

Vd för Söderströms förlag (2008-2012).

 

Reporter, redaktionschef, chefredaktör på Hufvudstadsbladet (1983-2006) och chefredaktör för dess veckomagasin Volt (2006-2008).

 

Politices magister (sociologi), Helsingfors Universitet (1990).

 

Läs mer på min blogg.

KUNDFEEDBACK

Barbro Teir jobbade med Prakticums utvidgade ledningsgrupp efter en samgång mellan Prakticum och Inveon. För mig som VD var Barbros insats avgörande för att vi lyckades med att genomföra vår organisationsförändring så väl. Barbro jobbar engagerat och coachande och kräver av alla deltagare att också de är med helhjärtat. För mig personligen har delen om hur vi möter massmedierna hjälpt mig mycket. Jag fick kännedom för hur journalisterna arbetar och redskap att möta dem vilket jag haft konkret nytta av.

 

 

 Laila Andersson, VD och rektor