Existentiell coaching och ledarskapsutbildning i Helsingfors och i hela Finland

Kontakta mig!

BARBRO TEIR


Mening, betydelse, uppdrag - orden för människans inre drivkraft är många. Men hur hittar man den, på jobbet, i livet?

Mina tjänster

Jag kombinerar erfarenheter från krävande chefspositioner med redskap från existentiell coaching, klassiska ledarskapsmodeller med de nyaste trenderna. 


Utbildningarna utgår från kundernas vardagssituation, teorierna omsätts genast till vars och ens verklighet. Inspiration att gå lite djupare, ensam eller i grupp.

Läs mer om mina tjänster!
 • 19/07/2019 - Barbro Teir 0 Kommentarer
  MENINGEN MED ARBETET

  Bara 24 dagar kvar till pensioneringen!

  Nästa år vill de nog bli av med mig och då kan jag göra en bra deal!
  Snart påskledigt, sedan bara ett par månader till semestern, jösses så jag räknar arbetsdagarna!
  Den här veckan möts jag av frihetslängtan – eller åtminstone längtan bort från arbetsplatsen – var än jag rör mig. Jag har tänkt på hur mitt liv såg ut de senaste åren, hur jobbet upptog nästan all min tid och energi. Jag tyckte det var som det skulle för jobbet var meningsfullt, viktigt, utmanande. Ändå var det, paradoxalt nog, en lättnad att sluta.
  Nu, när jag bygger upp min egen verksamhet, är jag så inspirerad att jag kunde jobba dygnet runt. Meningen med arbetet är kristallklar för mig.
  Så är det inte för alla.

  Läs mer
 • 18/07/2019 - Barbro Teir 0 Kommentarer
  DET VAR EN GÅNG EN VD

  Det var en gång en verkställande direktör som verkställde allt som om inget hade hänt. Man kunde nästan inte se på honom att han hade en fru som var allvarligt sjuk, ett företag som befann sig i en akut ekonomisk svacka, och en personal där folk sprang snabbt, men dessvärre åt helt olika håll.
  “Min första reflex efter årtionden av ledarskapserfarenhet och ansvarstagande var att jag klarar mig, jag har svaren, jag sköter om det, jag bär ansvaret. Plötsligt märkte jag ändå att jag kanske inte längre klarar mig, jag orkar inte svara för allt, jag orkar inte längre sköta om allt. Ansvaret började tynga för mycket. Jag behövde hjälp,” skriver vd:n själv när jag ber honom berätta om vår coachingprocess för andra.

  Läs mer
 • 06/06/2019 - Barbro Teir 0 Kommentarer
  DEN YTTERSTA EXISTENTIALEN

  Han vaknade upp, tittade på oss en i taget, blicken var stadig men tom. Kanske var han ändå inte vaken, kanske var han i en annan sfär.

  Sedan slöt han ögonen och fortsatte andas djupt, lite rosslande. Tungt, som om han var anfådd, som om han jobbade hårt.
  En stund senare blev andetagen tystare, kortare. Bröstet, som redan var så insjunket, hävde sig allt mindre.
  Något blev annorlunda efter de senaste dygnens, veckornas, månadernas, faktiskt årens krampaktiga grepp om livet. Kampen mot sjukdomen, vägran att släppa greppet, hårdheten – andetag för andetag rann de av honom.
  Så lätt, så lugnt gick han.

  Läs mer

Kontakta mig

* Obligatoriska fält

Erbjudanden och information kan skickas till mig i framtiden

Via epost
Via ett textmeddelande