Minusta – Barbro Teir

Teorian ja käytännön kiehtova tanssi on osa johtajuutta. Johtaaksesi itseäsi ja muita tarvitset molempia. Ollaksesi johtaja (leader) – etkä vain esihenkilö (manager) – sinun tulee valita, mihin uskot ja toteuttaa elämääsi tinkimättömästi sen mukaan. Kun olosuhteet muuttuvat, valinta tulee eteesi uudestaan. Ja uudestaan ja uudestaan.

 

Johtamistyylisi on osa persoonaasi. Joitakin asioita voi kehittää, omaa käyttäytymistään voi aina hienosäätää; monet asiat ovat kuitenkin osa persoonallisuuttasi ja siksi sinulle luonnollinen tapa toimia. Näitä teemoja tarkastelemme ensin (Narrative Big Five -kartoitus) ja näihin palaamme valmennusprosessin aikana.

 

Johtamistaidot ovat toinen asia. Mitä enemmän salkussasi on työvälineitä, joista valita, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää tapoja itsesi ja tiimisi erilaisten yksilöiden johtamiseen. Kaikki saavutukset saavat alkunsa ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Ja siinä johtaja voi tehdä taikoja.

 

Näin minä näen johtajuuden. Työskentelin 35 vuotta mediamaailmassa Helsingissä, aloittaen urani toimittajana ja päättäen sen mediakonsernin toimitusjohtajana. Vastuutehtäviini kuului puoli tusinaa hallituspaikkaa. Toimiessani 20 vuotta johtajana eri tehtävissä osallistuin johtamiskursseille yksin tai kollegoideni kanssa lähes vuosittain.

 

Valitsin uuden polkuni vuonna 2016 opiskelemalla eksistentiaaliseksi valmentajaksi Tukholmassa ja aloittamalla oman liiketoimintani rakentamisen.  Kansainvälisen coaching-koulutuksen avulla otin ICF-sertifikaatin. Tanssin vuosien käytännön kokemuksen ja jatkuvasti kasvavan teoriapohjan välillä. Se on hauskaa. Se on yhdessä luomista, yhdessä johtamista – ja sillä on merkitystä.

 

Odotan tapaamistasi.

Koulutus ja kokemus

Sertifioitu ACC-coach (2021), International Coaching Federation.

 

Sertifioitu eksistentiaalinen valmentaja (2018) tukholmalaisen Existentiellt Forumin kurssisuunnitelman mukaisesti.

 

Toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja, KSF Media (2014–2016).

 

Toimitusjohtaja, kustannusosakeyhtiö Schildts & Söderströms (2012–2014).

 

Toimitusjohtaja, kustannusosakeyhtiö Söderströms (2008–2012).

 

Toimittaja, toimituspäällikkö, päätoimittaja Hufvudstadsbladet-sanomalehdessä (1983–2006) ja Hbl:n viikkomakasiini Volt:in päätoimittaja (2006–2008).

 

Valtiotieteen maisteri (sosiologia), Helsingin yliopisto (1990).

 

Tutustu minuun lisää blogissani.

ASIAKASPALAUTTEET

Barbro Teir työskenteli laajennetun johtoryhmän kanssa kahden ammattioppilaitoksen, Prakticumin ja Inveonin yhdistyessä. Minulle toimitusjohtajana Barbron panos oli ratkaisevaa onnistuneen organisaatiomuutoksen toteuttamisessa. Barbro työskenteli sitoutuneesti ja valmentaen ja edellytti kaikilta osallistujilta täydellä sydämellä osallistumista. Henkilökohtaisesti sain paljon apua joukkoviestinnän hallintaan. Opin, kuinka toimittajat toimivat ja sain työkaluja heidän kohtaamiseensa, mistä on ollut minulle konkreettista hyötyä.

 

 

 Laila Andersson, toimitusjohtaja ja rehtori